Kerko pravdepodobne prepustí 120 zamestnancov

15.10.2009 Prešov

Spoločnosť Kerko pravdepodobne prepustí tento rok až 120 zamestnancov.
Výpoveď by mali dostať k 1. decembru 2009. Predseda predstavenstva Peter Molnár pre TASR uviedol, že hromadné prepúšťanie by malo byť nahlásené v priebehu budúceho týždňa.
\"Po celkovej analýze to vyzerá, že budeme ukončovať výrobnú linku glazovanej dlažby. Malo by sa tak stať 10. novembra, \" uviedol Molnár. Podľa jeho slov ide o dočasné pozastavenie výroby a v prípade priaznivej situácie budú mať pracovníci možnosť opätovného návratu do zamestnania.
Výrobca keramických dlaždíc minulý týždeň avizoval redukciu výrobných kapacít závodu v Michalovciach. V tejto súvislosti sa uvažovalo o prepustení asi 200 zamestnancov vo viacerých etapách. Molnár konštatoval, že prvá fáza prepúšťania by sa nemala dotknúť viac ako 50 pracovníkov. Podľa najnovších informácií by sa však v prvej fáze malo prepustiť až 120 zamestnancov. Ďalšie znižovanie stavu pracovníkov je podľa jeho slov pravdepodobné v apríli budúceho roka.
Spoločnosť Kerko sa ako štátny podnik v roku 1991 transformovala na Kerko, a. s. Od roku 2004 sa majoritným akcionárom spoločnosti stal rakúsky koncern Lasselsberger. Touto transakciou sa Kerko stalo súčasťou jedného z najväčších svetových výrobcov keramických dlaždíc a obkladačiek.
 

Vyberte región